Kävin tässä eräänä sunnuntaina kirkossa. Se ei sinänsä ole kovin kummallista, pappi kun olen. Olin siellä kuitenkin ilman työvelvoitetta eli ihan omaksi huvikseni. Sattui olemaan perhemessu ja kirkossa oli paljon lapsia vanhempineen. Oli aika levotonta, mutta aitoa ja mukavaa. Esirukousta varten lapset kävivät piirtämässä kuvan jostain henkilöstä, jonka puolesta halusivat rukoiltavan. Kuvista tuli esirukousalttari. Minua kosketti lasten piirtämät perhekuvat ja kuvat mummosta tai kaverista.

Kuvien valmistumista odotellessani selailin Lasten virsi -nimistä kirjaa. Siellä oli monta mukavaa ja iloista laulua, joita messussa laulettiinkin. Kirjaa selatessani kuitenkin huomasin, että siellä ei ole montaakaan laulua, jotka kertoisivat Jeesuksesta. Kuitenkin Jeesus on uskomme ydin - ilman Jeesusta en tiedä voidaanko edes puhua kristillisestä uskosta. Täytyy kysyä keneltä Jeesus on ollut kateissa, kun lasten virsikirjassa hänelle ei ollut paikkaa.

Erään toisen kerran etsiskelin Jeesusta ev. lut. kirkon seurakuntien kotisivuilta. Ei ollut Jeesus kovin hyvin esillä sielläkään. Jos ei ymmärrä kontekstia, tunnistaako niitä kaikkia edes kristillisen kirkon kotisivuiksi?

Mitähän johtopäätöksiä tästä pitäisi vetää? Onko kirkko hukannut Jeesuksen? Miten sitä Jeesusta tulisi pitää esillä?